Etichete

, ,

Blogul cu sfaturi din psihologie Psihotricks a dorit să facă un interviu cu ClujulEvanghelic.ro. Nu sunt cititor al acelui blog, şi nu ştiu care a fost natura interesului pentru un interviu cu un blog de nişă, confesional, dar întrebările nefiind prea grele şi nesolicitând efort prea mare, am dat curs invitaţiei. Rezultatul îl puteţi citi mai jos, sau pe blogul psihotricks.wordpress.com

PT: Te rog să prezinţi pe scurt blogul tău!

CE: clujulevanghelic.ro este un blog de informare şi opinie destinat în special cititorilor evanghelici din Cluj-Napoca. Oferă informaţii despre bisericile, fundaţiile, editurile ş.a. care ţin de mediul confesional evanghelic (baptist, penticostal, creştin după evanghelie), ştiri şi reportaje de la evenimente, etc. Are un singur editor. Motto-ul blogului este preluat din Faptele Apostolilor, şi reprezintă începutul discursului Apostolului Pavel în faţa atenienilor de pe Areopag:  „străbateam cetatea [oraşul] şi mă uitam de aproape la lucrurile la care va închinaţi voi”.

PT: Când ai început să scrii pe blog, şi cum a evoluat?

CE: clujulevanghelic.ro a început în septembrie 2007 prin afişarea unor informaţii şi fotografii ale câtorva biserici evanghelice din oraş. Începând cu luna următoare am început să postez ştiri de interes local pentru evanghelici, care ţin în special de evenimente din interiorul acestei comunităţi, cum ar fi concerte, conferinţe, botezuri, evanghelizări. În timp am reuşit să acopăr prezentarea majorităţii bisericilor şi fundaţiilor (inclusiv o hartă Google cu locaţia acestora), am creat un reperoar al site-urilor şi apoi al blogurilor administrate de evanghelici clujeni, toate acestea cu scopul de a facilita fluxul de informaţii relevante pentru comunitate. Pe lângă ştiri şi informaţii generale, postez uneori şi opinii sau reportaje de la evenimente curente, cum a fost recent aniversarea a 100 de ani de la naşterea pastorului luteran evreu Richard Wurmbrand, erou al rezistenţei creştine în faţa persecuţiei comuniste.

PT: Care au fost cele mai pozitive reacţii pe care le-ai primit?

CE: Una dun bucuriile mele este că blogul clujulevanghelic.ro a servit ca inspiraţie pentru lansarea de bloguri similare pentru alte oraşe, în acest moment existând 25 de bloguri în această reţea informală şi necoordonată.

O afirmare a calităţii reportajelor postate pe acest blog a venit cu ocazia Premiilor Thymos pentru Bloguri Evanghelice, unde clujulevanghelic.ro a fost premiat la secţiunea Cea mai importantă ştire, pentru un reportaj de la inaugurarea cele mai noi biserici baptiste din Cluj-Napoca, Biserica Teofania de pe Calea Turzii.

PT: Ce planuri de viitor ai pentru blogul tău?

CE: Menţinerea sau ridicarea standardului de până acuma, cooptarea mai multor colaboratori şi o acoperire şi mai bună vieţii evanghelice din Cluj-Napoca.