Etichete

,

În urmă cu aproape 5 luni anunţam că acest blog a atins cifra de 100.000 de vizite. După cum se intuieşte din titlu, au urmat luni bune ca număr de vizite, a doua sută de mii fiind atinsă într-o perioadă de aproape trei ori mai scurtă decât prima. Şi eforturile au fost mai ridicate, numărul de postări crescând în aceste ultime luni astfel: decembrie 37, ianuarie – 36, februarie – 45, martie – 53, aprilie – aprox. 55.

ClujulEvanghelic.ro este cel mai accesat blog din Reţeaua România Evanghelică, ceea ce ne face să credem că există interes pentru acest demers. Totuşi, numărul postărilor nu ridică automat numărul de vizite, deci interesul şi utiliatea. Postările trebuie să fie utile, să ofere informaţie care nu poate fi găsită altfel, să ţină pasul cât de cât cu ceea ce se întâmplă în oraş. Există probabil şi alţi factori, în afară de numărul şi calitatea postărilor, care fac ca un blog să fie mai accesat decât altul. România Evanghelică de exemplu are mult mai multe actualizări, informaţii diverse în pagini, dar numărul zilnic de accesări este mai redus decât pe ClujulEvanghelic.ro, o anomalie (şi o nedreptate) după părerea mea.

În peisajul clujean am descoperit între timp câteva bloguri noi şi am adăguat informaţii despre unele biserici independente (în prezent fiind cel puţin 12, mai multe decât bisericile baptiste din Uniune). Desigur, mai este mult de completat, de umbat, de făcut fotografii, de întrebat, dar oferim ce putem, ce avem şi ce primim (nu puţin, de la oameni multe şi de la Dumnezeu totul).

Ca şi rubrici am postat ceva mai multe citate, mai multe materiale originale, lucrate (la categoria featured) iar Voicu Bojan, fotograf şi director al editurii Aqua Forte onorează graţios şi gratuit cititorii acestui blog cu câte o fotografie (însoţită de un text) pe săptămână. Fotografia este o pasiune pentru mulţi tineri evanghelici şi sper ca această serie să fie de folos unora.

Nu s-a putut să nu observaţi desigur şi tema nouă a blogului.

Nici un lucru bun şi util nu se face fără efort. Unii care văd zilnic postări pe acest blog poate sunt tentaţi să creadă că am timp destul de asta scriu aşa des. Nu e deloc aşa. Monitorizarea site-urilor şi a blogurilor clujene ia efort, pregătirea unei postări reportaj (sau alta din categria featured) ia ore bune, etc. Mulţumesc celor care îmi trimit diferite anunţuri şi altora care ajută într-un fel sau altul la dezvoltarea acesti blog.

Oamenii seamănă dar Dumnezeu face să crească.