Etichete

, , ,

Am fost şi încă sunt înscris pe diverse grupuri de discuţii create pe platforma oferita de Yahoo. Am observat că unii administratori sau moderatori nu setează aspecte minime de securitate, cum ar fi modalitatea înscrierii membrilor noi. Astfel, unii membri se miră să vadă mesaje care fac reclame la diferite produse sau cu trimiteri spre saituri indecente. Pentru a evita astfel de situaţii, iată ce trebuie să facă administratorii de grupuri Yahoo:

  • după logarea în sistem şi accesarea paginii grupului, administratorul va vedea în stânga o casetă cu mai multe linkuri, unul din ele fiind Management. Adresa ar trebui să fie groups.yahoo.com/group/GrupulTau/management/view.
  • În căsuța Group Settings se face click pe Membership și acolo se alege acțiunea Edit în dreptul textului Membership Type and Welcome Message.
  • Pentru Membership Type se alege opțiunea Restricted (you approve all requests for membership) – asta înseamnă că oricine dorește să se înscrie va trebui aprobat de administrator. Se poate alege si opțiunea următoare, mai restrictivă: Closed (only invited members can join).

O altă decizie importantă este legată de vizibilitatea mesajelor postate pe grup: doriți să fie accesibile doar membrilor sau oricine poate să le citească fără să fie membru în grupul vostrul? Această opțiune se setează din: Management -> Group Settings -> Messages -> Posting and Archives (Edit) -> Archive Options -> Anyone sau Members.

Mai jos aveți câteva capturi de ecran care redau setarea modalității de înscriere a membrilor noi.

1.

Administrare minimală a grupurilor de discuţii Yahoo

2.

Administrare minimală a grupurilor de discuţii Yahoo

3.

Administrare minimală a grupurilor de discuţii Yahoo

4.

Administrare minimală a grupurilor de discuţii Yahoo