ClujulEvanghelic.ro este un blog găzduit gratuit de platforma WordPress.com. Adresa este personalizată (nu are sufixul  ‘wordpress.com’) pentru că plătesc 10$ pe an pentru aceasta.

Blogul a pornit în 2007, povestea este publică, cine dorește o poate găsi pe acest blog. Au contribuit la ideea creării acestui blog în mod indirect Dănuț Mănăstireanu și în mod direct Alin Cristea.

Alin Cristea NU influențează politica editorială a acestui blog și nici a unui alt blog care poartă în nume titlulatura „Evanghelic”. Alin Cristea sugerează uneori anunțuri pe care le-aș putea posta, cum a fost cel recent despre Gigi Cosman la Oradea. Alin Cristea nu are putere editoriala sau alt fel de putere asupra acestui blog, nu este utilizator, nu este administrator, nu este sfătuitor de taină. Pe plan personal mă leagă o prietenie să spunem autentică, chiar dacă discontinuă, de omul Alin Cristea. Dacă cuiva îi e rușine să se afișeze cu păcătoși să nu uităm că Isus nu a venit pentru cei sănătoși. Cine vrea să-și împuște bolnavii și visează la tribunale să se gândească bine la Înfricoșătoarea Judecată!

Acest blog găzduiește anunțuri, și, pe lângă asta, fiind proprietatea privată, dar cu expunere publică, a unei persoane, găzduiește și opinii.

Despre Baptiști, conform istoricului baptist Walter B. Shurden:

Libertatea Sufletului – contempleaza ideea ca fiecare suflet are capabilitatea de a face decizii de credinta fara interventia sau fortarea facuta din partea autoritatilor eclesistice sau civile.
Libertatea Bisericii – libertatea bisericii locale de a lua decizii fara interventia sau fortarea la ascultare si supunere din partea autoritatilor civile, supunindu-se numai legilor care nu interfereaza cu credinta si doctrina credintei lasate pe paginile Bibliei.
Libertate Biblica – contempleaza ideea ca fiecare credincios este liber sa interpreteze Biblia pentru el insusi, folosind cele mai bune instrumente scolastice si Biblice puse la dispozitia fiecaruia.
Libertatea Religioasa – fiecare individ este liber sa practice sau nu religia sa, a altora sau nici o religie. Separatia intre stat si Biserica este semnul libertatii religioase la care fiecare credincios are dreptul.

Autorul acestui blog și-a asumat libertațile despre care istoricul baptist Walter B. Shurden spune că sunt în ADN-ul baptiștilor.

Autorul și administratorul acestui blog este Vasile Tomoiagă, căsătorit, membru al bisericii baptiste Teofania din Cluj-Napoca. Autorul se susține financiar ca angajat al unei firme de software. Chiar dacă o vreme au rulat reclame pe acest blog, de anul acesta nu mai există nici o reclamă plătită. Banii câștigați din reclame nu acoperă investiția în bani dar mai ales în timp pe care l-am dedicat de 5 ani și jumătate acestei inițiative. Repet, acest blog este o inițiativă personală. Nu am fost plătit să-l fac, nu sunt plătit să-l întrețin.

Blogul a adunat de-a lungul anilor poze cu biserici evanghelice, anunțuri diverse, informații diverse, opinii diverse. Blogul nu aparține vreunei biserici locale sau comunități regionale. Rămâne la latidunea autorului dacă o postare să fie publicată sau nu. Iar humanum errare est.

Bazil este un pseudonim pe care autorul l-a folosit o vreme pentru a-și publica cugetările, opiniile, ideile, ereziile. Bazil este un personal real, în carne și oase, nu este Alin Cristea, nu este vreun defunct capadocian, este Vasile Tomoiagă. În Ianuarie 2013 autorul a renunțat și la acest pseudonim și publică opiniile, cugetările și ereziile fără să menționez că sunt ale lui Bazil. Pune ca titlu unei opinii postmoderne fără pretenție de revelație/mesaj divin sau adevăr absolut un cuvânt sau mai multe.

Persoanele care au ceva împotriva acestui blog sau împotriva autorului acestui blog sunt invitate să nu-și exprime nemulțumirea bătând șaua prin alte părți. Există posibilitatea comentariilor, există căsuță de contact, și există întotdeauna posibilitatea întâlnirii cu autorul în carne și oase în orașul de sub Feleac.